Sunday, March 7, 2010

Rosemary Roast Chicken Wt Potatoes






Bhn2nya:
(2-3 org)

*2 ketul paha ayam
*1 biji bawang merah besar (dihiris halus)
*2 biji bawang putih (ditekan)
*1 sudu kecil dry rosemary (byk jual kat market2 besar)
*1 sudu kecil pepper
*sedikit garam
*5 sudu besar olive oil
*8 biji tomato ceri
*2 biji ubi kentang (potong wedges)
*1 sudu besar butter

Cara2:

1)Kentang dicampur garam,bawang merah,sdikit pepper &2 sudu olive oil.
2)Masukkan bhn2 tsebut dlm dulang pembakar,tuang 1/2 cawan air bsama dlm dulang tsebut dan bakar selama 20-30 min, 180 celcius.
3)Gaulkan ayam bsama garam,pepper,bawang putih,dry rosemary,tomato ceri dan olive oil.
2)Letak bhn2 td dlm dulang pembakar bsama potatoes yg telah dibakar sebentar td.Taburkan butter atas ayam dan masukkn dlm oven selama 50min - 1 jam dgn suhu 180-200 celcius
3)Last bt not least,stelah masak kluarkan,ambil beberapa biji tomato ceri td,press bsama 3 sudu olive oil dan tuang atas ayam..sedia di mammm..


*Resepi yg simple n sihat utk dimakan.Suitable for those yg ada overweight problem or yg nak jg badan

No comments: